Зустріч із ПРОФЕСІЄЮ.ДЕНЬ РЯТІВНИКА.

Середа, 18 вересня 2019 13:38

На календарі 17 вересня 2019 рік…І знову хочеться нагадати ,що в цей день в Україні своє професійне свято відзначають люди ,службовий обов’язок яких -вчасно приходити на допомогу тим, кого спіткало якесь лихо. Професія рятівника- одна з найнебезпечніших і водночас найпрестижніших у світі. З цієї нагоди Кременчуцьким МРЗЦ були організовані і проведені такі заходи: «Профінформаційний груповий захід для молоді,у тому числі учнівської» та «професіографічні екскурсії»

На профінформаційний груповий захід для молоді 16 вересня ми завітали у гості до учнів Піщанської гімназії разом з провідним інспектором відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Кременчуцького міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області Яворською Світланою Михайлівною. На заході були присутні учні та вчителі Піщанської гімназії .Світлана Михайлівна розповіла ,що у Кременчуці налічується 3 Державні пожежно-рятувальні частини та об’єктові частини по охороні об’єктів,які знаходяться на великих підприємствах міста: НПЗ,Колісному та Автокразі. Службу ці частини несуть цілодобово.

Дуже відповідально діти поставилися до творчого доручення намалювати і оформити клас малюнками,що висвітлюють роботу рятівників.

13 та 16 вересня Кременчуцьким МРЦЗ були організовані екскурсії до Кременчуцького міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області . 63 школярі ЗОШ №27 та ЗОШ №24 з великою зацікавленністю відвідали ці екскурсії. В ході екскурсій дітям розповідали про історію створення частини, та про те, як рятівники приймають участь у різних рятувальних операціях.

Дітям показали всі приміщення частини та знайомили з різними видами автомобілів, які є на озброєнні. Потім, в диспетчерському пункті, познайомили з професією диспетчера. Диспетчер пояснила дітям алгоритм дій при пожежі та звернула увагу на дотримання правил пожежної безпеки.

На останок, діти привітали рятівників з їх професійним святом.