Кременчужани відзначать 9 травня відповідно до встановлених правил карантину

Вівторок, 28 квітня 2020 14:58

75-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Кременчуці планують відзначити скромно, відповідно до прийнятих на державному рівні вимог карантину. Коронавірус вніс свої корективи, тому ні святкових мітингів, ні заходів за участю ветеранів у місті цього року не планують. І робиться це насамперед задля самих ветеранів, аби зберегти їхнє здоров’я, адже саме люди похилого віку першими знаходяться у зоні ризику. Звичайно, міська влада обов’язково привітає ветеранів, але виключно в індивідуальному порядку.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

Також традиційно планується покладання квітів до братських могил, пам’ятних місць, могил героїв, але участь у покладання візьме мінімальна кількість людей і відбуватимуться вони з дотриманням карантинних вимог.

Таким чином, 9 травня представники міської влади і ветеранських організацій в обмеженій кількості вшанують подвиг загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання та покладуть квіти до підніжжя меморіалу Вічно Живим. Усіх кременчужан, особливо ветеранів, людей похилого віку просять з розумінням віднестися до подібного формату святкування Дня Перемоги, дотримуватися правил карантину, особистої безпеки, адже найголовніше наразі – зберегти здоров’я своє і своїх рідних.