Як відпочиватимуть українці у травні 2020

Вівторок, 28 квітня 2020 08:41

У травні 2020 на українців чекає 12 вихідних та 19 робочих днів. І хоча травневі свята доведеться провести на карантині, проте офіційні свята та офіційні вихідні у нас із вами все ще є, їх ніхто не відміняв.

На травень випадає 2 державних свята:
День праці та День перемоги. Відповідно, за рішенням Кабміну, 1 та 9 травня є офіційними вихідними днями.

Оскільки 1 травня випадає на п’ятницю, то у результаті маємо подовжені вихідні, тобто 1, 2 та 3 травня.

9 травня — це субота, тому понеділок, що йде після святкової суботи, є також офіційним вихідним. Тобто маємо ще одні подовжені вихідні, а саме: 9, 10 та 11 травня є вихідними. При цьому у переддень Дня перемоги — 8 травня — будемо працювати менше на одну годину.

Крім того, травень 2020 виявився багатим на вихідні дні та має 5 субот та 5 неділь. Таким чином загалом офіційних вихідних та святкових днів у травні буде 12.

Чому варто залишатися вдома на травневі свята?
Погуляти у сквері або парку впродовж травневих свят не вийде, адже 22 квітня Кабмін продовжив карантин в Україні до 11 травня.

Як зазначив заступник голови МОЗ та головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі телеканалу «Україна 24», введення карантину було вкрай необхідним заходом, що дозволило в рази зменшити кількість хворих на коронавірус.

«Якби Україна не ввела превентивні заходи, то в даний час у країні могло бути близько 125 тисяч хворих на COVID-19. Ми розуміємо, що карантин працює», — підкреслив Віктор Ляшко.

Тож залишайтеся вдома, будьте здоровими та пам’ятайте, що карантин не вічний.

Шукайте нас на Фейсбук.