ЯК ОПЛАТИТИ ЗА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ В УМОВАХ КАРАНТИНУ

Четвер, 23 квітня 2020 11:54

Щоб не наражати себе на небезпеку у період карантину і не накопичити борги за комунальні послуги, всім, хто дружить з Інтернетом, радять платити за спожиті житлово-комунальні послуги онлайн.

Як здійснити такі платежі, а також, яку суму необхідно сплатити, споживачі можуть дізнатися через особисті кабінети на сайтах підприємств-виконавців послуг, управителів багатоквартирних будинків та за допомогою інших можливих і загальнодоступних сервісів.

Більшість банків наразі надають можливість провести оплату онлайн. Приватбанк для своїх клієнтів розробив відео інструкцію з оплати комунальних послуг https://privatbank.ua/

 На сайті Єдиної комунальної системи Кременчука https://ekc.com.ua/ також є покрокова інструкція, як це можна зробити.

Варто зазначити, що в умовах карантину та надзвичайної ситуації, яку 25 березня було запроваджено на всій території країни, багато хто не зможе вчасно та у повному обсязі оплатити комунальні платежі. Тому рішенням уряду заборонено під час карантину нараховування та стягування неустойки (штрафи, пеню) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги, а також припинення або зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України забороняється, навіть у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі.

В той же час, споживачі повинні розуміти, що оплата житлово-комунальних послуг напряму впливає на діяльність підприємств, що їх надають, та може поставити під загрозу своєчасність та якість надання населенню цих послуг.

Шукайте нас на Фейсбук.