ПОРАДИ, ЯК ПОШИТИ ЗАХИСНІ МАСКИ В ДОМАШНІХ УМОВАХ

Середа, 25 березня 2020 08:31
Карантин триває. Кожного дня по країні та містах вводять нові обмеження для запобігання розповсюдженню інфекції коронавіруса. Нагадаємо, що вже від завтра, 26 березня, режим масок буде введений офіційно, тобто без захисної маки не можна буде заходити у будь-яке приміщення: робота, магазині і навіть транспорт. Подібне становище призводить до того, що масок в аптеках на всіх може не вистачити. 
Відповідальність за  безпеку свого здоров'я варто брати у власні руки і маски можна зшити самому.
Чим зайнятись на карантині? Зшийте маски для себе та рідних, тоді карантин пройде швидше та з користю.
 
Маска з марлі
Візьміть шматок марлі, близько 90 на 60 сантиметрів, вату 15 на 15 сантиметрів, товщина - 1 сантиметр.
У відрізок марлі загорніть вату, щоб утворилося три шари. Верхній і нижній край обережно підгорніть. Обріжте марлю з країв для того, щоб отримати 2 пари зав'язок.
Марлеву пов'язку можна прати, і чим більше ви її будете прати, тим краще вона буде працювати. Тому що під час прання утворюються корисні захисні "махрові волосини".
 
Маска з бинта
Візьміть бинт. Відріжте 60 см бинта. Візьміть вату - товщина 1 сантиметр. Загорніть у бинт вату - зробіть 4 шари. Зав'язки для маски можна зробити теж з бинта. Берете 80 см бинта, розрізаєте навпіл уздовж і закручуєте кожен відрізок трубочкою. Потім протягуєте зав'язки в нижню і верхню частину пов'язки, і зшиваєте.
Такі маски є багаторазовими. Їх можна випрати у звичайній воді з пральним порошком, пропрасувати на максимально високій температурі і знову використовувати.
Саморобна маска ефективна протягом 1–3 год, потім її обов’язково треба замінити на чисту! У жодному разі до маски не можна торкатися до пов’язки руками, а знімати, акуратно беручи за зав’язки.
Бережіть себе!
Шукайте нас на Фейсбук.
 

Медіа