Карантин: взаємовідносини зі службою зайнятості

Понеділок, 23 березня 2020 16:25

Пандемія, спричинена розповсюдженням COVID-19, викликала численні зміни звичного порядку життя багатьох людей. У людей, які не мають роботи та прагнуть попри все її знайти, виникають запитання, що стосуються, зокрема, взаємовідносин зі службою зайнятості.

Давайте розбиратися разом і шукати відповіді.

По перше, для отримання інформації користуйтеся виключно перевіреними джерелами. Сайт Полтавської обласної служби зайнятості https://pol.dcz.gov.ua/, офіційна сторінка у Фейсбук – https://www.facebook.com/PoltavaOCZ. Телефон "гарячої лінії" Полтавського обласного ЦЗ 095-452-47-84.

По-друге, щоб зареєструватися у центрі зайнятості (якщо це питання неможливо відкласти до закінчення карантину) можна, направивши копії документів електронною поштою, або особисто, надавши копії документів через спеціальну скриньку перед входом до центру зайнятості. Адреси (фізичні та електронні) – на офіційному сайті обласної служби зайнятості pol.dcz.gov.ua. Центр зайнятості необхідно обирати той, який є найбільш зручним для вашого відвідування (реєстрація місця проживання (прописка) не має значення);

По-третє, якщо вам призначено відвідування, яке припало на період карантину, воно переноситься на інший термін. Вам мав зателефонувати працівник центру зайнятості та повідомити про це. Якщо до вас не додзвонилися, зателефонуйте самі вашому кар’єрному раднику. Отже, центр зайнятості у період карантину відвідувати не потрібно (семінари також скасовано). Санкцій ні до кого застосовано не буде! Головне, перебувайте на зв’язку з вашим кар’єрним радником.

По-четверте, нарахування допомоги по безробіттю відбувається у відповідності до діючого законодавства, до прийняття відповідних змін до "Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності". Коли будуть прийняті зміни, ми одразу повідомимо про це на офіційних медіа-ресурсах.

У будь-якому разі, ця ситуація тимчасова, і рано чи пізно життя повернеться у звичне русло. Тому продовжуйте шукати роботу через інтернет та інші дистанційні джерела (адже є підприємства, які не припиняли роботу і продовжують набирати персонал) та  удосконалюйте свої знання та навички шляхом відвідування різноманітних онлайн платформ (багато з них відкрили свої навчальні курси для вільного доступу).
Зберігаймо спокій, бережемо себе і свої родини.
Будьмо здорові!