20 березня - День весняного рівнодення

П'ятниця, 20 березня 2020 13:12

Цього дня день та ніч тривають рівно по 12 годин. У наступні дні день збільшується, а ніч скорочується. Рівнодення є астрономічним початком весни.

У рівнодення Сонце сходить точно на сході і заходить точно на заході. На лінії екватора можна побачити Сонце прямо над головою.

Весняне рівнодення урочисто відзначали в давнину. Жителі Європи та Азії наповнювали його сакральним змістом перемоги світла над пітьмою, пробудження всього живого і початку нового життя.
Тільки двічі на рік денне світило  сходить точно на сході і заходить точно на заході. Це явище спостерігається в дні весняного і осіннього рівнодення. Сонце можна спостерігати рівно 12 годин.
Весняне рівнодення  припадає на 20 березня. Цей день дуже значущий в астрономії, адже планета Земля розташується під таким кутом до Сонця, що його промені прямо падатимуть на екватор. Саме тому цей день має великий астрологічний  вплив на людей.

Читайте, що потрібно робити, щоб у вашому житті був присутній позитив.

Цей день ще для наших предків мав містичний зміст. Вважалося, що в день весняного рівнодення  не тільки день зрівнюється з ніччю після приходу весни, а й весь світ, природа, намагається знайти баланс між світлом і темрявою.У цей час для людей відкривається маса можливостей в емоційному плані, якими потрібно правильно скористатися.

Перше, що важливо зробити в день весняного рівнодення, – це зайнятися прибиранням житла. Необхідно ретельно прибрати та звільнитися від усього, що вже не потрібне. Переберіть старі одяг, взуття, посуд тощо. Швидше за все, ви знайдете, що можна викинути. А якщо вам шкода викидати свої речі, віддайте їх комусь або складіть у пакети та поставте біля сміттєвого контейнера.

Обов’язково знайдуться люди, яким вони можуть знадобитися. Таким чином ви очистите своє помешкання від старої та непотрібної енергетики, зробите добру справу для нужденних і звільните місце у своєму житлі для всього нового і позитивного.

Також у день весняного рівнодення потрібно позбутися негативних думок. Складіть на папері список всього, що хвилювало вас минулого року, та спаліть його. Цей ритуал звільнить вас від негативу.
 Ще цього дня потрібно очистити своє тіло, ретельно вмиватися та скупатися. Вважалося, що в день весняного рівнодення можна продовжити свою молодість! Усі косметичні процедури позитивно вплинуть на шкіру та красу. Тож саме час зробити маску для обличчя та волосся.
Треба постаратися не злитися. Уважно поставтеся до своїх думок, адже вони можуть вплинути на вас непередбачуваним чином. Тому контроль негативних думок сьогодні дуже важливий.
І ще в день весняного рівнодення треба прощати. Якщо у вашому житті є люди, яких ви не можете за щось пробачити, постарайтеся зробити це сьогодні.