ВІДМОВСЯ ВІД ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ В «КОНВЕРТАХ»!

Вівторок, 18 лютого 2020 17:06

На сьогоднішній день актуальною темою є боротьба з виплатою заробітної плати у «конвертах», реалізація гарантій оплати праці та організація заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.
Сьогодні по всій країні триває боротьба з виплатою заробітної плати «в конвертах», тому легалізація заробітної плати є надзвичайно важливою проблемою. Фахівці Кременчуцького управління ГУ ДПС у Полтавській області продовжують роботу по легалізації виплати заробітної плати, приділяючи особливу увагу виявленню схем та механізмів її невиплати, погашенню заборгованості та перерахуванню податку на доходи фізичних осіб в бюджет, оформленню найманих працівників відповідно до чинного законодавства. Постійно звертається увага керівників підприємств, установ, організацій та фізичних осіб – підприємців на обов’язкове оформлення трудових відносин із найманими працівниками, на недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством рівень.
Кожен найманий працівник має право вимагати від роботодавця виплати гідної та легальної заробітної плати. Кожна гривня податку із заробітної плати, що надійде до бюджету, впливає на забезпечення пенсії в майбутньому.
Тому слід пам’ятати, що неоформлення належним чином трудових відносин з найманими працівниками є порушенням законодавства про працю.
То ж, шановні громадяни та платники м. Кременчука та Кременчуцького району, давайте спільно дбати про майбутнє не тільки своє, а й людей, які нас оточують і з нами працюють.

Шукайте нас на Фейсбук.