Про обіг вакансій в Україн

П'ятниця, 14 лютого 2020 10:45

Про обіг вакансій в Україні. Мабуть, багато хто забув чи навіть не здогадувався про зобов‘язання роботодавців подавати вакансії до Державна служба зайнятості.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише директор Державної слежби зайнятості Ольга Макогон - https://www.facebook.com/olga.makogon?epa=SEARCH_BOX

Неподання вакансій виправдовується багатьма причинами, іноді звучать коментарі: «Що справді потрібно? А як це робити?» або «Ми вже розмістили вакансію на пошуковому порталі і заплатили кошти за це. Навіщо нам ще вам подавати?».

Давайте розбиратися. Основними клієнтами ДСЗ є роботодавці, які представляють традиційні галузі економіки: промисловість, виробництво, сільське господарство, торгівля, різні види надання послуг.

Клієнтами ДСЗ не є роботодавці сфери іт, медіа, ті, які шукають топових вузьких спеціалістів. Як можна задовольнити вакансію, яка не подається до ДСЗ? Звичайно, що не можна. Нам не дають можливості довести протилежне.

Незважаючи на закон, навіть державні органи і установи не подають вакансії до ДСЗ, за виключенням локального рівня та органів місцевого самоврядування. І наявність сайту career.gov.ua не є підставою не подавати.

Необхідно пам‘ятати, що вакансії, які подаються до ДСЗ, виконують подвійне завдання: надають можливість безкоштовно підібрати необхідних працівників, отримати працівника, кваліфікацію якого підвищено за рахунок ДСЗ при працевлаштуванні безробітного, і найголовніше-стати учасником аналізу і моніторингу стану ринку праці.

Якщо ДСЗ не буде знати потреби бізнесу, бізнес не зможе отримати від держави підтримку щодо підготовки або перекваліфікації необхідних спеціалістів. Ось і маємо, що при тотальній зацікавленості у розвитку іт та творчих індустрій, прогноз розвитку ринку праці просто не помічає такої необхідності.

Підписуйтесь також на нашу сторінку у Фейсбук - https://www.facebook.com/KremenMRCZ/