Кременчуцький МРЦЗ провів семінар для студентів

Понеділок, 02 грудня 2019 09:45

У п'ятницю 29 листопада Кременчуцький МРЦЗ провів семінар для студентів Кременчуцького інституту Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля на тему ”Безпечна міграція та протидія торгівлі людьми”.
Оскільки сьогодні з України багато громадян виїжджають працювати за кордон, дана проблема є дуже важливою та актуальною.
Наші співробітники запросили молодь до себе, з метою надати достатньо інформації на цю тему. Щоб з юності наші громадяни розуміли всю серйозність цього питання.
Семінар розпочався з опитування. Студентам надали анкети: вхідна та вихідна. Мета опитування — зрозуміти які знання у студентів є стосовно міграції, безпеки працевлаштування за кордоном сьогодні.
Вхідна анкета — про знання дітей, які вони вже мають, а вихідна — визначає, які знання отримали юнаки після семінару.
Наші співробітники розповіли дітям про нелегальну працю, яка карається законом, про те, що таке міграція взагалі. Дізналися, що проблема торгівлі людьми сьогодні дуже актуальна. Люди виїжджають працювати до іншої країни, та через те, що були погано обізнанні у цьому питанні, погано підготувалися до такого важливого кроку та шукали шляхи полегше, потрапляють у руки до шахраїв.
Шахраї замість обіцяної роботи та гарної зарплати продають людей у рабство: трудове рабство, проституція, на органи.
Найчастіше люди стають рабами, це коли роботодавець відбирає документи у працівника, кидає працювати на важкі роботи з нелюдськими умовами праці при цьому не виплачуючи зовсім ніяких коштів, а умови проживання надає такі, у яких людина не може існувати.
Трудове рабство сьогодні дуже розповсюджена проблема не тільки для наших громадян, що працюють за кордоном, але й у нашій країні трапляються такі жахливі випадки, коли люди стають рабами. Як з цим боротися та як себе захистити, має знати кожен. Тому наш семінар мав саме просвітницьку мету, допомогти юному поколінню захисти себе.

Шукайте нас на Фейсбук.