19 січня - Хрещення Господнє!

Середа, 19 січня 2022 08:50
Колектив Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості вітає з Хрещенням Господнім! У цей чудовий і божественний день хочеться всім побажати  миру, доброти, чесності і справедливості! Нехай чудо живе в ваших серцях і дарує вам світлу надію на прекрасне майбутнє. 
 
Бажаємо вам міцного здоров'я, внутрішнього тепла, яке зігріває душу і серце, успіхів у всіх починаннях1 Бажаємо, щоб в цей світлий день вас оточували рідні люди. Нехай ваші домівки наповняться радістю, сміхом і позитивом!
 
Історія Хрещення Господнього
 
Євангельський переказ свідчить, що тридцятирічний Ісус прийшов у Віфавар до Івана хрестителя, щоб прийняти хрещення. Іоанн, який проповідував про прихід Месії, закликав до покаяння і здійснював релігійні обмивання з народом на річці Йордан, був здивований: "Хто кого хрестити повинен?!" "Нам будь-яку правду слід виконувати", - була відповідь Спасителя.
 
Як тільки Ісус прийняв хрещення від Івана, небеса розкрилися, і з них зійшов Святий Дух у вигляді голуба. При цьому всі люди одночасно почули: "Це мій син улюблений, і в ньому моє благословення".
Із цим безпосередньо пов'язана й інша назва цього свята – Богоявлення.
 
Після прийняття хрещення Ісус, ведений Святим Духом, пішов у пустелю. Там він у молитвах та роздумах готувався до своєї великої місії. Спокушений Нечистою силою (як будь-яка людина), він все ж таки 40 днів залишався без їжі та води. Так за участю Іоанна Хрестителя одержало всенародне свідчення про призначення Христа.