У Кременчуцькому МРЦЗ відбувся ряд заходів до Міжнародного дня осіб з інвалідністю

Понеділок, 06 грудня 2021 17:13
Щороку, 3 грудня, в світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з інвалідністю, захисту їх гідності, прав і благополуччя.
 
Слід зауважити, що працевлаштування людей з інвалідністю – важливий напрямок роботи служби зайнятості. Тож, з цієї нагоди Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості, починаючи з 2 грудня, провів ряд заходів для осіб з інвалідністю, перебуваючих на обліку в центрі зайнятості, як безробітні.
 
Так, 2, 3 та 6 грудня проходили презентації таких роботодавців, як КП "Кременчуцьке тролейбусне управління імені ім. Л.Я. Левітана", Колективне пiдприємство " Завод залізобетонних виробів №1", ТОВ-підприємство "Ізумруд ЛТД", які мають вакансії для осіб з інвалідністю.
 
Завдяки таким заходами безробітні, які перебувають на обліку в центрі зайнятості мали змогу ознайомитися з підходящими для себе вакансіями та напряму поспілкуватися з роботодавцем, пройшовши міні-співбесіду. Перевагою презентацій роботодавця є також і те, що шукачі роботи відразу можуть задати уточнюючі питання та зрозуміти підходить їм дана робота чи ні.
 
6 грудня в приміщенні Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості відбувся Круглий стіл, на якому зустрілися роботодавці, які мають вакансії для осіб з інвалідністю. Вони обговорили проблемні питання, зв'язані з працевлаштуванням осіб з інвалідністю.