Фахівців центрів зайнятості навчать консультувати ветеранів щодо інтеграції військового досвіду до цивільної кар’єри

П'ятниця, 03 грудня 2021 10:06

За підтримки Програми реінтеграції ветеранів IREX Державна служба зайнятості спільно з Громадською організацією «Центр зайнятості Вільних людей» реалізує проєкт «Воїну – гідна праця: розширення можливостей працевлаштування для ветеранів ООС/АТО з м. Київ, Київської, Львівської, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської та Полтавської областей».

Згідно з дослідженням, проведеним IREX, військова служба має суттєвий вплив на працевлаштування ветеранів, але переважна більшість з них не сприймають військову службу як частину своєї професійної кар’єри. Ветерани не вказують у резюме професійні навички, набуті під час служби, та не презентують їх роботодавцю,  а це може вплинути на  прийняття рішення щодо  їх працевлаштування.

Протягом листопада 2021 - січня 2022 рр. ГО «Центр зайнятості Вільних людей» проведе шість онлайн-тренінгів для фахівців з профорієнтації та кар’єрних радників центрів  зайнятості.

Фахівців навчать консультувати ветеранів щодо інтеграції військового досвіду у цивільну кар’єру, описувати військові навички в резюме та презентувати їх на співбесіді з роботодавцем. 

Також фахівцям буде видано методичний посібник та  підготовлені відповідні навчальні  відеоролики.

Набуті під час тренінгів навички допоможуть спеціалістам Державної служби зайнятості знайти особливі підходи щодо адаптації ветеранів до цивільного життя та підвищити ефективність їх працевлаштування.

 Офіційний допис про співпрацю: 

https://www.facebook.com/jobsoldiers/posts/2066705123482570