Триває Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Четвер, 02 грудня 2021 11:21
У рамках акції Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості спільно з Кременчуцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги продовжують проводити профконсультаційні групові заходи для громадян.
 
Чергова така групова консультація для безробітних відбулася відбулася сьогодні, 2 грудня. Захід був присвячений Міжнародному дню за відміну рабства.
 
Представниця Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Альона Макарова розповіла присутнім, що щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства.
На зображенні може бути: 6 людей та люди стоять
 
 
Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Експлуататори отримують прибуток через контроль та експлуатацію інших людей. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Щорічно близько 600 – 800 тисяч осіб у світі продають за кордон з метою експлуатації. Експлуатація може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди – ті, яким довіряють. Торгівля людьми може відбуватись у різних формах.
 
Альона Макарова також зазначила, що кожен громадянин в нашій державі може отримати правову консультацію задля вирішення своєї життєвої проблеми, скористатися допомогою адвоката чи юриста, звернувшись за правовою допомогою у найближчий місцевий центр чи бюро правової допомоги.
На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та у приміщенні
 
 
Адреси таких центрів та бюро можна подивитися на сайті організації за посиланням: http://www.legalaid.gov.ua/tsentry/
 
Учасники заходу мали можливість задати питання, які їх цікавили, або ж проконсультуватися особисто.
 
Увага! Основні дати Міжнародної кампанії:
 
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
 
5 грудня – Міжнародний день волонтера;
 
6 грудня – річниця інциденту в Монреалі;
 
9 грудня – міжнародний день боротьби з корупцією;
 
10 грудня – Міжнародний день прав людини
 
Якщо ви зазнали будь-якого з видів насильства або розумієте,
що існує загроза його скоєння, пам’ятайте, що найголовніше правило – НЕ МОВЧАТИ!