7 жовтня відбувся форум «Формування нових кваліфікацій у громадах в умовах децентралізації»

Понеділок, 11 жовтня 2021 13:28
7 жовтня відбувся форум «Формування нових кваліфікацій у громадах в умовах децентралізації», організаторами якого стали Національне агентство кваліфікацій разом із Київська обласна рада.
 
Під час заходу презентували результати опитування «Організація людського капіталу в органах місцевого самоврядування в громадах Київської області».
 
Ірина Садовська, заступник директора ДЦЗ, наголосила на можливості підвищення кваліфікації фахівців органів місцевого самоврядування громад на базі Інститут Підготовки Кадрів Державної Служби Зайнятості. Не менш важливим кроком є розробка професійних стандартів для подальшої підготовки фахівців, розширення програм навчання за частковими кваліфікаціями та діяльності кваліфікаційних центрів на базі Центрів профтехосвіти служби зайнятості та Інституту підготовки кадрів ДСЗ.
 
«Проведення реформи місцевого самоврядування та процеси децентралізації висувають нові вимоги до професійного рівня працівників органів місцевого самоврядування. Створення нової системи розподілу владних повноважень між центральними та місцевими органами влади формує в громадах потребу у фахівцях з новими кваліфікаціями», - додала Ірина Садовська.