Роботу знайде кожен

П'ятниця, 24 вересня 2021 10:35
23 вересня, в приміщенні палацу культури «Кредмаш» Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості організував масштабний кар’єрний захід - «Ярмарок вакансій», на який мали можливість завітати всі бажаючі.
 
«Ярмарок вакансій» – один із самих розповсюджених способів пошуку роботи та eфeктивний мaйдaнчик для спілкувaння між роботодaвцями тa спeціaлістaми, зaрeєстровaними бeзробітними, шукачами роботи тa студeнтaми, які пeрeбувaють у пошуку нової пeрспeктивної роботи.
 
Його мета доволі проста і зрозуміла, і в той же час, надзвичайно важлива - організація зустрічі шукачів роботи з роботодавцями для сприяння у працевлаштуванні та підборі кадрів, а також у висвітленні спектру послуг, які надає служба зайнятості як роботодавцям, так і безробітним.
 
Вже о 9 годині двері на «Ярмарок вакансій» були відчиненими для всіх бажаючих, а їх виявилося чимало. Хтось прийшов у пошуках роботи, хтось сподівався знайти для себе цікаву пропозицію, комусь порадили знайомі, які мають позитивний досвід участі у таких подіях.
 
При цьому вибір вакансій був досить різноманітним, адже у заході взяли участь найпотужніші підприємства Кременчуцького регіону та міста Горішні Плавні. Вони представляли інформацію про власні підприємства та кар’єрні можливості.
 
«Відвідати Ярмарок вакансій мені порадила моя знайома, якій кілька років тому вдалося саме так знайти бажану роботу. Вона особисто поспілкувалася з роботодавцем, після чого вже через пару днів приступила до роботи і працює по цей час. Тому, я маю надію, що і мені так само пощастить», – розповіла одна із гостей заходу.
Серед шукачів роботи були присутні не тільки ті, хто перебуває на обліку в центрі зайнятості, але й ті, які мають роботу, але бажають її змінити, ті хто хоче знайти можливість додаткового заробітку крім основної роботи.
 
Так, Артем зазначив, що на даний момент працює, але шукає більш перспективні пропозиції. Саме тому вирвався з роботи, аби подивитися, чи є на «Ярмарку вакансій» для нього щось підходяще.
 
До того ж даний захід був дуже корисним для тих, хто ще не визначився з вибором виду діяльності – їм була надана можливість зорієнтуватися в плані затребуваності професій, рівні пропонованих роботодавцями зарплат.
 
Ті, хто закінчує навчальний заклад, отримали можливість поспілкуватись з роботодавцями щодо підбору майбутнього місця роботи.
 
«Ще два роки, і я закінчую навчання в виші, але так і не визначилася: чи хочу працювати за цією професією. Тому, ми з подругою вирішили завітати на захід, аби подивитися, які вакансії зараз популярні на ринку праці», - розповіла одна із студенток Кременчука.
 
Присутні мали можливість отримати інформацію про актуальні та перспективні вакансії (в базі даних центру зайнятості їх близько 564) у спеціалістів Кременчуцького центру зайнятості. Всі бажаючі заповнювали «кадрову анкету» (міні-резюме), за допомогою якої фахівці сектору рекрутингу будуть підбирати та пропонувати вільні вакансії в подальшому.
 
«Я дізнався про Ярмарок вакансій із вчорашніх новин по телебаченню. Я вже довгий час перебуваю у пошуку роботи але щось все ніяк не «клеїться», тому може мені хоч тут пощастить. Шукаю роботу водієм, але то графік не підходить, то їздити потрібно на великі відстані. Тож я заповнив кадрову анкету, аби при наявності підходящої роботи, спеціалісти мали мене на увазі», – розповів шукач роботи Валерій.
 
Під час проведення ярмарку фахівці центру зайнятості надавали консультації про послуги, що надаються як населенню, так і роботодавцям (всі послуги – безкоштовні).
 
За словами роботодавців, із центром зайнятості вони вже співпрацюють не перший рік, тож участь у ярмарку стала для них доброю традицією. Тим паче, для них це досить зручно. Адже багато людей заповнюють анкети, залишаючи свої контактні дані. Після чого є можливість їм зателефонувати і запросити на співбесіду. Більш того, вони відзначають, що після такого заходу їм вдається і справді віднайти працівників на вільні посади, що значно полегшує їхню роботу.
 
Шукачі роботи спілкувалися з роботодавцями, ділилися своїми враженнями від заходу та активно дізнавалися інформацію щодо перспективних вакансій. Загалом Ярмарку відвідали близько тисячі чоловік.
 
Тож із впевненістю можна сказати, що подібні заходи просто необхідні і роботодавцям, і безробітним, тому що подолання безробіття – це спільна проблема, і потребує вона як зусиль і бажання самих безробітних, так і розуміння цих питань роботодавцями.

Медіа