Як навчитися бути пунктуальним?

Четвер, 09 вересня 2021 10:19
Навчитися бути пунктуальним іноді буває непросто. Але пунктуальність - це не просто якість, що дозволяє нам завжди приходити вчасно. Це особлива риса характеру, яка визначає низку переваг успішної людини.
 
 Пунктуальність - показник досвіду:
Людина, яка цінує свій час - господар свого життя. Це свідчення впевненості в собі, зібраності. Якщо ви будете постійно йти на поводу в обставин, ви втрачаєте свої власні позиції; це означає, що ви не можете передбачити можливі проблеми і запобігти їх, подкорегувавши ваші дії.
 
 Пунктуальність - показник компетенції:
Пунктуальність - це якість, властиве серйозним людям, які звикли раціонально розподіляти свій час. Уміння управляти своїм часом, вміння планувати - показник вашої компетенції.
Крім того, вміння людини завжди залишити додаткове резервне час на випадок непередбачених обставин - ознака досвідченого професіонала.
 
 Пунктуальність - показник цілісності:
Пунктуальність - також питання довіри. Домовляючись про зустріч, ви берете на себе певні зобов'язання. Виконувати їх - це ваше завдання. Довіра - це безцінні відносини між людьми, які не купиш ні за які гроші, і які можуть вам бути надзвичайно корисні. Беззастережна пунктуальність - перший і найважливіший крок на шляху до завоювання цієї довіри. На людину, яка тримає своє слово, навіть стосовно дрібниць, завжди можна покластися. І навпаки, як можна довіряти людині, яка, домовляючись на один час, спізнюється і перебріхує терміни: її слово нічого не варто.
 
 Пунктуальність - показник цінності відносин:
Якщо ви дотримуєтеся обіцянки партнеру, якщо ви бережете його час - це значить, що ви цінуєте їх як людини, в першу чергу. Тим самим ви сприяєте його продуктивності.
 
Пунктуальність демонструє, що вам важливий будь-яка людина, незалежно від того, укладає він з вами угоду або просто йде пообідати в кафе.
Ви, ймовірно, помічали: деякі «великі» люди мають звичку спеціально спізнюватися (вірніше, «затримуватися»), щоб продемонструвати власну значущість. Насправді тим самим вони показують, що люди, які змушені їх чекати, для них нічого не значать. І ці люди цілком вільні прийняти рішення, що подібна співпраця їм непотрібна.
 
 Пунктуальність - показник здорової самооцінки:
І, нарешті, очевидно, що людина, що цінує свій час, цінує і себе як особистість в першу чергу. Звичайно, дезорганізованность - це прямий шлях опинитися на узбіччі життя: від вас відвернутися партнери, друзі, ви можете втратити роботу, і все найвигідніші пропозиції пройдуть повз вас.
Пунктуальність доводить, що ви цінуєте власний час. Коли ви спізнюєтеся, створюється враження, що ви не можете правильно розставляти пріоритети, не вмієте цінувати важливість подій і людей у вашому житті, а значить, і себе.