Знайди себе: 13 типів офісних співробітників

Вівторок, 07 вересня 2021 09:46

Такі колеги точно є на вашій офісній кухні. Ці персонажі щодня працюють поруч із вами, а хтось із них  ви.

Логіст

Логісти – майстри порядку, чітких дедлайнів і старанної роботи. Вони ніколи не будуть працювати з тими, хто зриває терміни та не дотримується встановленого робочого процесу.

Яка їхня роль у колективі? Логісти – прихильники абсолютної надійності та безкомпромісної чесності. Порядок, систематичність, норми та правила лежать в основі всього, за що вони беруться.

Як із ними працювати? Проявляйте ініціативність і стримуйте обіцянки. Уточніть свою роль і узгодьте свої обов’язки, а головне – неодмінно виконайте їх.

Архітектор

Незалежні, наполегливі, працьовиті. Впевнені в собі, рішучі, прямолінійні. Архітектори – спеціалісти-одинаки, які завжди виберуть виконати роботу самостійно, а не розділити обов’язки з командою, яка їх тільки сповільнить. Люди цього типу мають гострий розум, через що можуть здаватися зарозумілими, пихатими та занадто самовпевненими.

Яка їхня роль у колективі? Архітектори завжди беруться за інтелектуально заохочувальні та складні завдання, для виконання яких потрібно шукати нестандартні підходи.

Як із ними працювати? Поставте архітекторам чітке завдання, дайте їм необхідні ресурси. А головне – дайте їм спокій. Командна робота – це точно не для них.

Віртуоз

Раціональні, волелюбні, спокійні, стримані, але завжди готові піти на ризик. Вони таємничі та загадкові. Віртуози не здаються швидко, готові пробувати та намагатися знову і знову. Надзвичайно цінують незалежність і справедливість.

Яка їхня роль у колективі? Віртуози відрізняються почуттям гумору, вміють розрядити напружену ситуацію та вдало пожартувати в потрібний момент.

Як із ними працювати? Це люди, яким можна доручити негайні завдання. Вони з ентузіазмом і запалом розберуться з усім швидше за інших.

Компаньйон

Вони люблять людей, легко встановлюють контакт, можуть швидко подружитися з будь-ким і без проблем адаптуються до різних соціальних кіл. Компаньйони креативні, емпатійні, цікаві, енергійні. Пропонують несподівані ідеї, але їм складно їх реалізовувати. Вони мають труднощі із зосередженням на практичних завданнях, уважністю та концентрацією на деталях.

Яка їхня роль у колективі? Компаньйони – ідеальні командні гравці, які обожнюють вивчати нове та мають виняткові навички колективної роботи.

Як із ними працювати? Направляйте компаньйонів і допомагайте їм залишатися зосередженими. Їм це дається непросто.

Командир

Вони природжені лідери. Вибухове комбо харизми, інтелекту та впевненості дозволяє завойовувати прихильників і послідовників. Легко переконують колег іти за ними та працювати над їхніми ідеями.

Яка їхня роль у колективі? Командири вольові, наполегливі, тверді та нетерплячі, роблять все та навіть більше для досягнення поставлених цілей.

Як із ними працювати? Їм цікава думка виключно тих, хто знаходиться з ними на одному рівні. Продемонструйте компетентність і впевненість, а всі поради підкріплюйте реальним досвідом.

Логік

Вони логічні в прямому сенсі цього слова. Винахідливі, кмітливі, розумні, креативні. Співробітники цього типу можуть бути занадто інтровертивними та замкнутими. Через свою загадковість часто здаються егоїстичними, байдужими та позбавленими почуття емпатії.

Яка їхня роль у колективі? Логіки обожнюють експериментувати, енергійно та з ентузіазмом досліджують ідеї, перевіряють теорії на практиці.

Як із ними працювати? Доручіть їм завдання «із зірочкою» та не заважайте. Дайте колезі спокійно виконувати свою роботу.

Авантюрист

Шукачі пригод живуть моментом, а найбільше задоволення отримують від реалізації своїх захоплень. Вони спонтанні, непередбачувані та зовсім не вміють планувати майбутнє. Їх люблять за невичерпну життєрадісність, непереборну харизму та самовідданість. Авантюристи перебувають у перманентному пошуку себе. Самореалізація має для них ключове значення.

Яка їхня роль у колективі? Шукачі пригод зосереджені на зовнішньому світі, можуть як проявляти надмірну доброзичливість, так і ставити власні інтереси понад усе.

Як із ними працювати? Беріть максимум із їхньої непередбачуваності та кмітливості. Шукачам пригод завжди можна доручити неоднозначну або навіть незрозумілу справу.

Посередник

Вони ідеалістичні, мають хорошу уяву, вибирають кар’єру, яка вимагає використання творчих підходів. Однак інтровертивні нахили призводять до того, що посередники занадто концентруються на своїх думках та ігнорують дедлайни, дані й інші практичні аспекти.

Яка їхня роль у колективі? Посередники завжди прагнуть гармонії та привносять сенс у будь-яку роботу. Вони дійсно хочуть допомогти та вкладають всю енергію в людей і справи.

Як із ними працювати? Переконайте їх у своїй ідеї чи місії та дайте їм особистий простір для творчого польоту.

Артист

Харизматичні, оригінальні, артистичні – вони обожнюють перебувати в центрі уваги. Їм чудово підходять соціальні професії, але люди цього типу схильні швидко втрачати інтерес і концентрацію.

Яка їхня роль у колективі? Призначення артистів – створювати унікальну атмосферу та змушувати колег сміятися.

Як із ними працювати? Не будьте занадто серйозними та суворими. Артисти цінують легкість. Поговоріть із ними на віддалені теми, перш ніж перейти до справи.

Посадовець

Вони вірять, що лише наполеглива робота може призвести до успіху. Для них надзвичайно важливі правила, закон, порядок і норми в усьому. Люди цього типу не терплять ліні, безладу, обману. Чесність – пріоритет. Посадовці мають великі амбіції, їм достатньо мотивації для просування по кар’єрних сходах.

Яка їхня роль у колективі? Вони можуть керувати іншими, але їм це не завжди вдається. Посадовці ніяк не можуть визнати, що всі люди різні. Їм складно змиритися з тим, що хтось може думати по-іншому.

Як із ними працювати? Продемонструйте готовність дотримуватися правил, будьте в усьому чесними та з усіма справедливими.

Захисник

Лояльні, чуйні, співчутливі, уважні. Не люблять змінюватися, їм складно виправдовувати очікування. Вони часто занепокоєні та можуть легко впасти в депресію. Захисники – перфекціоністи, надзвичайно відповідальні, мають підвищене почуття обов’язку.

Яка їхня роль у колективі? Вони пристрасно та віддано захищають людей і справи, які для них дійсно важливі.

Як із ними працювати? Співробітники цього типу не попросять про допомогу, але вона їм точно знадобиться. Поцікавтеся, що ви можете для них зробити.

Консул

Бадьорі, заряджені, позитивні, енергійні. Вони люблять людей, із задоволенням допомагають їм. Консулам дуже непросто впоратися зі своєю підвищеною чутливістю й емоційністю. Вони не терплять критики та відмов.

Яка їхня роль у колективі? Особистості цього типу хочуть завжди бути бажаними та всюди потрібними. Вони згодні на все, аби відчути свою важливість.

Як із ними працювати? Ставтеся до консулів із розумінням, визнавайте їхні зусилля й оцінюйте досягнення.

Підприємець

Новатори, бунтарі, прихильники ризику. Схильні використовувати всі можливості, не думати про наслідки та брати від життя все. Люди цього типу досягають успіху в соціумі, люблять дізнаватися нове, вважають, що правила створені для того, щоб їх порушувати.

Яка їхня роль у колективі? Підприємці завжди запропонують неординарні ідеї та поглянуть на проблему з несподіваного ракурсу. Це люди, яким вистачає сміливості говорити «ні», коли всі навколо кажуть «так».

Як із ними працювати? Зацікавте їх чимось новим і ризиковим. Офіс і корпоративне середовище – історія точно не про них.

Про це пише https://thepoint.rabota.ua/znaydy-sebe-13-typiv-ofisnyh-spivrobitnykiv/?utm_source=news&utm_medium=newsletter&utm_campaign=news_all3108&&email=964635e2e9c246fbb7ab2649e7379e46-4153-030921-0