Випробування при прийнятті на роботу

Середа, 01 вересня 2021 11:50
Відповідно до 26 Кодексу законів про працю України (КЗпПУ) при укладенні трудового договору може бути обумовлене угодою сторін випробування з метою перевірки відповідності працівника роботі, яка йому доручається. Умова про випробування повинна бути застережена в наказі (розпорядженні) про прийняття на роботу.
 
У період випробування на працівників поширюється законодавство про працю. Тобто працівник, прийнятий з випробувальним терміном, має ті ж права та обов’язки, що й працівник, який прийнятий без випробувального терміну. Єдина відмінність полягає в тому,що в період випробування роботодавець має право звільнити працівника як такого, що не пройшов випробування у зв’язку з невідповідністю роботі, яку йому було доручено. Відповідно до статті 28 КЗпПУ, коли строк випробування закінчився, а працівник продовжує працювати, то він вважається таким, що витримав випробування, і наступне розірвання, і наступне розірвання трудового договору допускається лише на загальних підставах.
 
Якщо протягом строку випробування встановлено невідповідність працівника на роботі, на яку прийнято, власник або уповноважений ним органом протягом цього строку вправі розірвати трудовий договір, при цьому в наказі і трудовій книжці дається посилання на статтю 28 КЗпПУ.