Працевлаштування людей з інвалідністю – важлива ланка в реалізації Національної стратегії розбудови безбар’єрного простору в Україні

Вівторок, 31 серпня 2021 10:25
Працевлаштування людей з інвалідністю – важлива ланка в реалізації Національної стратегії розбудови безбар’єрного простору в Україні. Саме тому Мінсоцполітики спільно з ГО «Громадський рух «Соціальна єдність» реалізовує проект «Працюй ВІЛЬНО!».
 
Проект "Працюй ВІЛЬНО!" націлений на допомогу людям з особливими потребами у реалізації права на працю.
 
Зокрема, це комунікаційний майданчик між людьми з різними формами інвалідності та роботодавцями. Це можливість проводити співбесіди в режимі онлайн із використанням сучасних цифрових сервісів та знаходити сумлінних та ефективних працівників. Наразі на порталі вже передбачено можливості для вільної комунікації роботодавців із шукачами з порушенням слуху.
 
За три місяці роботи проєкту «Працюй ВІЛЬНО!» було отримано більше 300 звернень людей з різними формами інвалідності, які хочуть знайти або змінити роботу. Ці звернення опрацьовано і користувачі отримали:
 
 Інформацію щодо особливостей наявних вакансій на порталі «ВІЛЬНО!».
 
 Консультації щодо оформлення резюме, а в деяких випадках і допомогу по створенню резюме для подальшого відправлення роботодавцю.
 
 Допомогу у пошуку релевантних вакансій з урахуванням освіти, досвіду та форми інвалідності.
 
 Консультації щодо необхідних для працевлаштування довідок та допомогу в їх отриманні.
 
 Первинну співбесіду до зустрічі з роботодавцем.
 
Такий підхід дозволяє роботодавцю не витрачати зайвий час і отримувати резюме потенційних співробітників, які гарантовано за досвідом, освітою та станом здоров’я зможуть виконувати роботу. А шукачі отримують персонального помічника, який знайде актуальні пропозиції та проконсультує щодо будь-яких питань працевлаштування.