28 серпня - Успіння Пресвятої Богородиці

Субота, 28 серпня 2021 14:52
Колектив Кременчуцького МРЦЗ щиро вітає з великим святом Успіння Пресвятої Богородиці! Нехай Пресвята Діва благословить кожен ваш день, допоможе вам в житті і наповнить його тихим, добрим, родинним щастям. 
 
Нехай в будинку мир панує і благодать, рідні будуть щасливими і здоровими, а ангел-хранитель завжди доглядає і оберігає. Нехай на небі завжди горить зірочка, яка буде висвітлювати шлях і вести життя тільки за вірним курсом.
 
Історія Успіння Пресвятої Богородиці
 
Ні в одному з чотирьох Євангелій не сказано про долю Діви Марії після вознесіння Ісуса. Її смерть описується в декількох неканонічних текстах. Згідно з ними, Марії під час молитви з'явився архангел Гавриїл і повідомив їй, що скоро вона постане перед Богом. Через три дні вона мирно померла.
Перед смертю Богородиці з різних кутів світу до неї прибули апостоли і праведники, щоб попрощається з нею. Сам спаситель в оточенні ангелів зійшов до неї, щоб забрати її душу з собою. Пречиста Діва попросила Бога благословити всіх, хто прийшов проводити її. Через 3 дні її тіло пропало з гробниці, а сама Марія з'явилася апостолам за вечерею.
 
Це свято належить до числа дванадцяти найбільших в християнстві. Християни заздалегідь готуються до цього свята і тримають суворий Успенський піст.