"Гарантії захисту прав громадян працюючих за кордоном" - групова консультація для безробітних від соціальних партнерів

Середа, 18 серпня 2021 08:18
 
??Спеціалісти відділу активної підтримки Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості постійно проводять різноманітні заходи для безробітних, серед яких і семінари із залученням соціальних партнерів.
➡ Сьогодні, 17 серпня, на профконсультаційному груповому заході було підняте питання захисту прав та інтересів громадян за кордоном.
?Тема семінару - "Гарантії захисту прав громадян працюючих за кордоном"❗.
⏺Семінар проходив спільно з представником Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги - начальником відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світланою Терещенко.
?Світлана Терещенко розповіла про послуги, які надає Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та юридичні консультації.
Наголосила, що безоплатні юридичні консультації надаються усім громадянам без винятку.
?Протягом семінару фахівець акцентувала увагу слухачів на основних моментах алгоритму дій, хто шукає фірму з працевлаштування за кордоном або веде самостійний пошук роботи за допомогою інтернету або своїх знайомих.
➡На сьогодні передбачено законодавством три способи працевлаштування за кордоном:
- Самостійно;
- за участі посередників (ліцензованих агенцій);
- через міжнародний договір (функцію посередника може виконувати центр зайнятості).
❗?Варто знати:
1. Фірма має бути зареєстрована та мати офіс і сайт, де міститься інформація про неї;
2. Фірма повинна мати ліцензію Мінсоцполітики України (перевірити її можна на сайті Мінсоцполітики) – ліцензія надається на працевлаштування ВИКЛЮЧНО в одній країні;
3. Між фірмою та клієнтом має обов’язково бути укладений договір про надання послуг та сплата за послуги через банк/чек/квитанція/рахунок.
4. Трудовий договір має бути укладений зрозумілою для вас мовою.
5. Фірма повинна мати вичерпну інформацію про роботодавця (зателефонувати та дізнатися, чи дійсно є необхідні вакансії).
6. Фірма повинна надавати Консульству/Посольству тільки правдиву інформацію про роботу та заробітну плату, на яку погоджувалися клієнти;
7. Самі клієнти мають надати родичам та знайомим максимум інформації про те, куди їдуть – назву роботодавця, місце проживання тощо та копії своїх документів.
8. Варто зателефонувати на номер безкоштовної (з мобільного) гарячої лінії 527 – дізнатися інформацію про роботу в цій країні та отримати поради, як себе вберегти;
9. Клієнти мають взяти з собою номери телефонів Консульства або посольства України в країні, до якої їдете.
10. Взяти з собою копії своїх документів (не тільки паперові, а й в електронному вигляді – зберегти їх, приміром, у Гугл-хмарі).
❗І головне, пам’ятайте: не варто вірити на слово навіть хорошим знайомим. Всю інформацію краще ретельно перевіряти самим!
?Перш ніж їхати за кордон, ознайомтесь з умовами перебування та працевлаштування в обраній країні. Слід усвідомлювати, що внутрішнє законодавство іноземних держав, перш за все, захищає власний ринок праці.
❗?Варто зауважити, що приймаючі рішення працевлаштуватися за кордоном, слід ґрунтовно зважити всі «за» і «проти».