Найпопулярніші спеціальності у світі

Вівторок, 27 липня 2021 12:04
Інформатика та інформаційні системи
 
Найпопулярнішим напрямком за останній рік стала інформатика та інформаційні системи. І це не дивно, враховуючи прогрес технологій у світі – від штучного інтелекту до даних. Ці напрями будуть і надалі затребуваними.
 
Найчастіше на цю спеціальність вступали до Массачусетського технологічного інституту. Однак виші з Європи та Азії також потрапили в топ-20.
 
Техніка та технології
Тематична область інженерії та технології охоплює шість різних галузей техніки, зокрема й інформатику. Повний перелік технічних напрямків такий:
 
 інформатика та інформаційні системи,
 
 хімічна інженерія,
 
 цивільне та промислове будівництво,
 
 електрична та електронна інженерія,
 
машинобудування,
 
нафтотехніка.
 
Враховуючи своє домінування майже над усіма технічними спеціальностями, абітурієнти також обирали Массачусетський технологічний інститут.
 
Бізнес та менеджмент
 
У трійку лідерів входить і дослідження бізнесу та менеджменту. Ці напрямки цього року викликали великий інтерес серед абітурієнтів.
Найпопулярнішим вважається Гарвардський університет та програми для магістрів у Центрі QS Business.
 
Студенти вивчають бізнес та менеджмент / Фото УП.
 
Медицина
 
Так само минулого року через коронавірус найзатребуваніші стали випускники медичних вишів. Йдеться не лише про лікування пацієнтів з COVID-19, а й розробку та випробування вакцин.
Експерти кажуть, що у світі завжди будуть потрібні кваліфіковані лікарі та медичний персонал.
Найпопулярнішим у цьому напрямку став Гарвардський університет, який випередив Оксфорд та Кембридж.
 
Економіка та економетрика
 
Оскільки минулого року всі країни стикнулися з глобальною рецесією (зниженням економічної активності, – 24 канал) через пандемію COVID-19, фахівці в сфері економіки також стали затребуваними.
Наразі найкращі заклади освіти з викладанням економіки розташовані у США, зокрема це і Гарвардський університет.
 
Право
 
Напрям з акцентом на кар'єру та закон теж викликав інтерес серед вступників. Це наразі одна з найпопулярніших спеціальностей у багатьох країнах. Найпопулярнішим і у цій спеціальності виявився Гарвардський університет.
 
Механічна, авіаційна та виробнича техніка
 
П'ять різних галузей техніки включені до рейтингу найпопулярніших напрямків. Проте у тренді – машинобудування, авіаційна та виробнича техніка.
 
Зокрема, за останній рік затребуваними стали інженери в аерокосмічній, автомобільній промисловості та багатьох інших галузях.
 
Архітектура
 
Архітектура продовжує залишатися найпопулярнішою спеціальністю мистецтва та гуманітарних наук, який фігурує в рейтингах напрямків. Рейтинг найпоширеніших вишів очолив той же Массачусетський технологічний інститут.
 
Мистецтво та дизайн
 
Мистецтво і дизайн став найпопулярнішим напрямком попри те, що попередні кілька років він ніде не фігурував. А у рейтингу вишів з цією спеціальності перше місце посів Королівський коледж мистецтв у Великій Британії.