Громадські роботи як крок до постійної зайнятості

П'ятниця, 18 жовтня 2019 10:12

 

З метою пом’якшення наслідків безробіття, підвищення ефективності надання соціальних послуг громадянам, Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості впроваджує різноманітні форми роботи з клієнтами.

Одним із вагомих чинників, що зменшує соціальну напругу на ринку праці - являється організація оплачуваних громадських та інших тимчасових робіт для незайнятих громадян.

Для громадян які втратили роботу з незалежних від них обставин  та зареєстровані в установленому порядку як безробітні, громадські роботи є реальною можливістю отримати тимчасову оплачувану роботу і матеріальну підтримку.

Фахівцями Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості спільно із департаментом фінансів виконавчого комітету Кременчуцької міської ради ради проведено моніторинг потреби у тимчасових працівниках на громадських роботах у комунальних установах та організаціях міста з визначенням обсягів їх фінансування у 2020 році відповідно до «Програми зайнятості населення м. Кременчука на 2018-2022 роки». 

За його результатами  500 зареєстрованих безробітних громадян можуть бути забезпечені тимчасовою зайнятістю на оплачуваних громадських роботах при співфінасуванні місцевим бюджетом та Фондом загальнообовязкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Загальні видатки коштів на фінансування організації та проведення громадських робіт у 2020 році складуть 3,1 млн гривень.

Важливо зазначити, що  види громадських робіт матимуть суспільну користь для територіальної громади та   соціальну  і екологічну спрямованість. В соціальних установах міста буде започаткований такий вид робіт як соціальний супровід осіб з інвалідністю, учасників АТО (ООС), членів їх сімей, громадян похилого віку та одиноких мешканців для  отримання субсидій та пільг.

Більше інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями:

Web-портал: https://pol.dcz.gov.ua/.

Не забувайте читатати наш Фейсбук - https://www.facebook.com/KremenMRCZ/