Мінцифри впровадить електронні лікарняні

Четвер, 22 жовтня 2020 13:28
Мінцифри разом із МОЗ та НСЗУ повністю змінить процеси з отримання лікарняних. Цифровізація медичної сфери – один з основних пріоритетів Мінцифри. Про це сьогодні на спільному брифінгу з МОЗ розказав Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
 
«Електронні лікарняні – революція для системи охорони здоров'я України. Це значно спростить процедуру отримання лікарняного та відповідних виплат. А також дозволить побороти мільярдну корупцію. Протягом кількох наступних місяців ми вже запустимо цю послугу", – повідомив Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
 
? Електронні лікарняні – важливий прорив у сфері цифрової трансформації медицини. Раніше потрібно було відкривати та закривати лікарняний особисто. Це — додатковий час, черги, поїздки, контакти з іншими людьми та не завжди прозорі схеми.
Це також матиме величезний антикорупційний ефект для нашої країни. Економія може сягнути до 5 млрд грн на рік. Наприклад, за 9 місяців 2020 року держава вже витратила близько 11 млрд грн на компенсації по лікарняним та листкам непрацездатності.
 
?‍⚕️ Лікар зможе вносити дані громадян онлайн. Ці дані автоматично відправлятимуться до інших відомств для відшкодування. Дані будуть підписані електронним підписом, що гарантуватиме достовірність і обґрунтованість виплати.
 
Крім того, усі медичні довідки скоро будуть замінені на електронний медичний висновок Це відповідний запис у Реєстрі системи eHealth.