Легальна зайнятість - запорука соціальної захищеності!

П'ятниця, 18 вересня 2020 12:00

У четвер, 17 вересня, у Кременчуці відбувся черговий рейд з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, до якого долучився Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості.

Під час рейду було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з 19 роботодавцями та їх працівниками. Представники робочої групи відвідали район Молодіжної частини міста.

Зокрема, працівників попередили про негативні наслідки, які тягне за собою безвідповідальне ставлення до питання працевлаштування, а роботодавців про можливе застосування санкцій за порушення законодавства про працю. Їм також надавалися відповідні буклети та пам’ятки.

До складу робочої групи увійшли представники:

Управління економіки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області;

Кременчуцького управління ГУ ДПС у Полтавській області;

Департаменту соціального захисту населення та питань АТО;

ГУ Пенсійного фонду України в Полтавській області;

Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості.

Варто зауважити, що з 1 вересня розпочата інспекційна робота з питань виявлення неоформлених трудових відносин. Фактично планується охопити усі сфери діяльності, але в першу чергу увага буде приділена сферам сільського господарства і будівництва, торгівлі, громадського харчування, готельно-ресторанного бізнесу, які є найбільш критичними в плані використання незадекларованої праці.

Шановні роботодавці! Закликаємо Вас відмовитись від використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин, адже отримання заробітної плати «в конвертах» негативно впливає на стаж роботи та пенсію, яку працівники будуть отримувати в майбутньому.

Шановні працівники! Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення свого майбутнього Ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин, а також регламентацію трудових відносин відповідно до чинного трудового законодавства.