Під час заходів про Coursera безробітні Кременчуцького МРЦЗ поспілкувалися з випускницею, яка отримала освіту на онлайн-платформі

Четвер, 17 вересня 2020 15:40
Вже традиційно, щосереди Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості проводить заходи для безробітних щодо можливості для них отримати освіту на Міжнародній інтернет-платформі Coursera безкоштовно.
Вчора, 16 вересня, під час таких заходів учасники мали змогу поспілкуватися із безробітною Тетяною, яка вже закінчила навчання на Coursera за чотирма курсами та отримала сертифікати, а ще на двох курсах продовжує вчитися.
Тетяна поділилася з присутніми враженнями від навчання та розповіла свою історію, як вона стала студенткою Coursera.
Як безробітна, що перебуває на обліку в службі зайнятості, Тетяна приймала учать у всіх заходах, які проводили наші фахівці. Дізнавшись про можливість отримати додаткову освіту на Coursera безкоштовно, одразу ж зацікавилася нею. Тетяна надіслала необхідні документи на електрону пошту нашого центру зайнятості, після чого отримала листа від Coursera з запрошенням приєднатися до навчання, (нагадаємо, що інформацію щодо порядку реєстрації та подачі документів наші фахівці надають слухачам під час вебінарів та дублюють її у наших матеріалах по цій темі).
Далі безробітна зареєструвалася на платформі, їй відкрився доступ до списку вузів та навчальних курсів, запропонованих для учнів Coursera.
Як поділилася з присутніми на заході Тетяна, обирати за якими курсами вчитися їй було досить складно, оскільки все здавалося цікавим і його хотілося одразу охопити. Але врешті, жінка обрала шість напрямків для отримання нової освіти, які найбільше їй сподобалися, де вона змогла побачити перспективи на майбутнє від нових знань, які зараз ій випала нагода отримати.
Далі, Тетяна одержувала на електрону пошту навчальні матеріали для вивчення, листи з домашніми завданнями, посилання на перегляд відеоуроків та тести для перевірки засвоєної інформації. До речі, відеоуроки, залежно від вузу за яким проходять курси, можуть бути російськомовними чи іншомовними. Якщо відео транслюється іноземною мовою, учні мають можливість обрати зрозумілу для себе мову перекладу субтитрів, для засвоєння інформації з уроків.
Як зауважила Тетяна, вчитися дуже легко, особливо якщо маєш велике прагнення до знань, зацікавлений в їх отриманні. Як підкреслила сама безробітна, вона з жадібністю поглинала інформацію, яка надавалася, тому складнощів у самому процесі отримання дистанційної освіти не відчула ніяких. 
Поділилася зі слухачами студентка та випускниця Coursera й своїми планами після закінчення навчання, на які професійні зміни в своєму житті чекає. 
Наприкінці своєї розповіді, Тетяна закликала присутніх не вагатися, а скористатися такою унікальною можливістю, зареєструватися та приєднатися до навчання на платформі Coursera, щоб отримати нову освіту.
А ми вкотре нагадаємо, що строки реєстрації на Coursera продовжено до 31 жовтня включно, порядок подання документі для реєстрації такий:
Надіслати на електронну пошту Кременчуцького МРЦЗ
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 
- Прізвище, ім’я АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ ( як написано у закордонному паспорті, ID – картці або іншому документі);
- Прізвище, ім’я продублювати українською мовою;
Власний Е- mail ( на українських поштових серверах, на який прийде запрошення на навчання);
- Власний № мобільного телефону – вайбера ( для підтримки зворотнього зв’язку з Адміністратором ОЦЗ)
Бажаємо Успіхів у навчанні!