Сьогодні на маршрут вийшов тролейбус 5А+ «Річковий вокзал – Кохнівський хлібзавод»

П'ятниця, 26 червня 2020 10:27

Сьогодні на маршрут вийшов тролейбус 5А+ «Річковий вокзал – Кохнівський хлібзавод»

https://www.youtube.com/watch?v=Fhr8Tl9BAIA

Жителі мікрорайону Велика Кохнівка нарешті зможуть користуватися дешевим комунальним транспортом. Сьогодні вперше на маршрут вийшов тролейбус 5А+, який курсуватиме від річкового вокзалу до кохнівського хлібзавоу. На ділянці від пивзаводівського мосту до зупинки «Кохнівський хлібзавод» (по проспекту Полтавському) він рухатиметься на автономному ходу. Тролейбус від’єднуватимуть від мережі відразу після спуску з мосту, а підключатимуть його до електрики на зупинці «Вулиця Вадима Пугачова». Далі він рухатиметься у звичайному режимі до зупинки «Річковий вокзал». Графіки руху тролейбусу будуть розміщені на зупинках громадського транспорту.

Варто зазначити, що мешканці Великої Кохнівки до цього часу могли користуватися лише маршрутками приватних перевізників, вартість проїзду у яких значно вища, ніж у комунальному транспорті. Крім того, соціально незахищені категорії громадян зможуть користуватися у ньому правом пільгового проїзду.

Міський голова Віталій Малецький, який сьогодні особисто дав старт руху тролейбусу 5А+, відзначив, що міська влада і надалі працюватиме над тим, щоб жителі Кременчука, у тому числі і віддалених мікрорайонів міста, могли користуватися дешевим комунальним транспортом. Він зазначив, що вже наступним кроком щодо забезпечення тролейбусним сполученням, буде запуск тролейбусу на автономному ходу на мікрорайон Третій Занасип, а також у Крюків.

Нагадаємо, що першим мікрорайоном, на який було пущено тролейбус на автономному ходу, став квартал 304, куди курсує тролейбус за маршрутом 1+.