Кременчужанка, яка працює у лікарні дає містянам поради щодо боротьби з коронавірусною інфекцією!

Середа, 25 березня 2020 15:42

Можливо, коли розповіси про зміну свого життя під час карантину - це допоможе! Працюючи в лікарні я як ніхто розумію необхідність карантину та всіх незручностей, які ми з вами відчуваємо! Дякувати богу - на зараз не маємо випадків хвороби в місті, але впевнена вони будуть, і тут не потрібно панікувати, більшість перенесе хворобу легко. Але задля того щоб лікарні мали можливість надати допомогу всим хворим конче необхідний карантин.

Бо якщо до лікарні за добу буде госпіталізовано біля 500 людей - ми не зможемо надати допомогу всим, і це не проблема міста чи країни, ні одна країна світу та ніяка форма медичного забезпечення не зможе винести критичних навантажень. Задля того щоб це не сталося необхідно просто на певний час змінити своє життя! І це можливо - запевняю вас. Що змінилося в моєму житті. І багато і мало як хтось скаже сидячи на карантині. Так я не можу перебувати в домівці, бо працюю в лікарні і роблю все для того, що ми були готові до поступлення пацієнтів. Але! Що я змінила в повсякденному житті: я разів у три стала частіше мити руки, та користуватися антисептиком, сьогодні ідучи до продуктового магазину я вдягла звичайні сонцезахисні окуляри, рукавички та маску( і насправді мені все одно що комусь дивно). Заходячи до домівки залишаю взуття та верхній одяг за межами квартири. Взуття залишаю на розчині хлоровмісноі речовини(любої).

Як ми знаємо хлоровмісні та спиртовмісні речовини працюють. Також я маю собаку) . Одразу хочу спростувати думку про перенос хвороби тваринами. Але якщо ваша тварина буде валятися в місці скупчення інфекції то вона принесе її до будинку. Тому рекомендую на період карантину прогулянки обмежили до необхідних мір;). І вдома граємося додаємо фізичних навантажень з іграшками та ін. Обов’язково помити лапи з милом , та протерти поли де міг бути контакт з взуттям з вулиці чи лапами) . Також обробляю після кожного виходу на вулицю ручки та вимикачі до яких торкалася.

Ліфт- це окрема тема. Краще пішки) але коли в ліфті - не торкайтеся кнопок руками - можливо використовувати рукавички чи навіть звичайну одноразову серветку, які після використання викинути. Також продукти з магазину - весь пластик краще обробити ( любим антисептиком, хоч і спиртом), пакети викинути. А потім знову не забути помити руки. Маски) це дуже цікава тема. Маска необхідна мабуть більше для того щоб ви брудними руками не торкалися обличчя. Також не бачу необхідності її надягати в автомобілі( де ви один) чи наприклад на прогулянці в лісі. А от в місцях скупчення людей обов’язково ! Респіратори- це моя біль! Коли ти розумієш, що вони необхідні для роботи з хворими, а в них ходять на вулиці. Респіратор ф 2 для роботи з підозрюваними хворими( це приймальне відділення, сімейні лікарі, працівники швидкої допомоги) строк використання не більше 12 годин. Респіратор ф3 для реанімації для роботи з діагностованими хворими при безпосердньому контакті.

Вважаю використання респіраторів в звичайному житті марнотратством. Краще зберігати рекомендовану дистанцію 1,5-2 м. Що ще змінилося в моєму житті, мабуть думки , вони про весну, про журавлів , які сьогодні курликали - не дивлячись ні на який карантин і це насправді чудово. І як ми зустрінемо весну наступного року залежить від нас, від нашої відповідальності( Як то перебування на самоізоляці так і виконання звичайних рекомендованих правил). Давайте разом переможемо цю хворобу! Бо тільки разом ми сильні! Всим здоров’я та терпіння).