З 26 березня у Кременчуці вводиться режим масок

Вівторок, 24 березня 2020 13:23

З 26 березня у Кременчуці вводиться суворий режим носіння масок. Без захисної маски не можна буде зайти ні в магазин, ні в аптеку, ні в громадський транспорт. Тому кременчужанам радять подбати про те, аби запастися засобами захисту. Звичайно, зараз існує проблема із придбанням масок, в усій Україні їх не вистачає. Ця проблема відома, але вирішити її можна всім разом, якщо шити маски самостійно.

Варто пам’ятати, що маска потрібна, перш за все, для того, аби не розповсюджувати інфекцію. І у цьому випадку допоможуть будь-які, навіть самостійно пошиті маски. вони знижують ризик зараження вірусом через чхання або кашель та захищають від інфекції, що передається через брудні руки до рота.

Лікарі наголошують, що маски, рукавички та окуляри мають носити всі, а не лише хворі. Потрібно заходити в магазин у масці, в одноразових рукавичках та окулярах, можна сонцезахисних. Звісно, це не дає 100% захищеності, бо вірус може проникнути і через керамічний фільтр. Однак це суттєво зменшує концентрацію вірусу. Тож якщо він і потрапить в організм, то у значно меншій кількості. А отже, і шкоди від нього буде менше. Ще одна причина, чому маску мають носити не лише хворі, а й здорові: вона захищає обличчя від додаткового дотику руками. У наш час треба просто викорінити звичку торкатися обличчя. Тому маски треба носити всім. Якщо немає аптечної – шийте самі. Можна із марлі, бинтів, будь-якої тканини, що дихає. Головне, аби було чотири шари тканини, можна між ними вставити вату. Кожного дня прати та прасувати під високою температурою.

Медіа